İletişime Geçin

Güvenli Merdiven Kullanımı

Portatif merdivenler her kullanıldıklarında güvenli bir şekilde yerleştirilmezlerse önemli bir düşme riski vardır.

Güvenli Merdiven Kullanımı

Güvenli Merdiven Kullanımı

Merdivenler
İşveren, kullanılan her merdivenin standartları karşıladığından emin olmalıdır. Bu bilgi, merdivenin aşağıdaki durumlar dışındaki tüm merdivenleri kapsar:
Yangınla mücadele, kurtarma ve taktik kolluk operasyonları gibi acil durum operasyonlarında kullanılan makinelerin veya ekipmanların içine tasarlanmış veya bunların ayrılmaz bir parçasıdır.

Genel Gereksinimler
İşveren şunları sağlamalıdır:

  • merdiven kullanım pozisyonuna getirildiğinde, merdiven basamakları, basamaklar ve kilitler paralel, düz ve eşit aralıklı olmalıdır
  • ahşap merdivenler, yapısal kusurları gizleyebilecek herhangi bir malzeme ile kaplanmamıştır
  • metal merdivenler korozyona dayanıklı malzemeden yapılır veya korozyona karşı korunur;
  • merdiven yüzeylerinde delinme ve yırtılma tehlikesi yoktur;
  • merdivenler sadece tasarlandıkları amaçlar için kullanılır;
  • merdivenler, çalışanların yaralanmasına neden olabilecek görünür kusurları belirlemek için her vardiyada ilk kullanımdan önce ve gerektiğinde daha sık denetlenir;
  • yapısal veya diğer kusurları olan herhangi bir merdiven derhal “Tehlikeli: Kullanmayın” veya benzer bir dille etiketlenir ve tamir edilene veya değiştirilene kadar hizmet dışı bırakılır;
  • her çalışan, yukarı veya aşağı tırmanırken merdivene bakar;
  • her çalışan, yukarı ve aşağı tırmanırken merdiveni kavramak için en az bir elini kullanır; ve
  • hiçbir çalışan, merdivenden çıkarken veya inerken dengesini kaybetmesine ve düşmesine neden olabilecek herhangi bir nesne veya yük taşımamaktadır.

Güvenli Merdivenler
Portatif merdivenler her kullanıldıklarında güvenli bir şekilde yerleştirilmezlerse önemli bir düşme riski vardır. Sabitlenmemiş merdivenler, ağırlık yükü veya merdiven ile temas noktaları arasındaki sürtünme eksikliği nedeniyle kayabilir veya kayabilir. Dengesiz bir merdivene çıkarken veya inerken dengenizi kaybetmek çok kolaydır. Durumu değerlendirdiğinizden emin olun; sabitlenmedikçe veya kaymaz ayakları olmadıkça kaygan yüzeylerde merdiven kullanmayın.

Merdivenleri Denetleme
Bir merdiveni kullanmadan önce, yetkili bir kişi merdiveni kırık veya eksik basamaklar gibi görünür kusurlar açısından incelemelidir. Kusurlu bir merdiven bulunursa, derhal kusurlu bir işaretle işaretlenmeli veya açıkça "Kullanmayın" işaretiyle etiketlenmelidir. Daha sonra tamamen tamir edilene kadar servisten alınmalıdır.